2 januari 2016

baka bröd på överblivna dadlar

Hilmer bakar gott bröd av julens överblivna dadlar och "gammal" mjölk.
Hilma tyckte brödet blev jättegott.
Överblivna dadlar, nötter, russin, fikon kan läggas i smält choklad.

15 kommentarer:

  1. Men dadlarna håller sig rätt länge. Jag har mina i kylen.

    SvaraRadera
  2. Klimakteriehäxan, helt ok om du äter upp dem :)

    SvaraRadera
  3. Det finns en hel del överblivet från julen, så det är en fördel om man kan blanda det i nåt, som du gjort. Jag önskar dig en god fortsättning på det nya året.

    SvaraRadera
  4. Gunnel, önskar dej detsamma!

    SvaraRadera
  5. Anonym2.1.16

    Ta ur kärnan ut dadeln, stoppa i en salt mandel, linda serranoskinka runt det hela och njut!!!
    God fortsättning på ett nytt år!

    SvaraRadera
  6. Lena i Wales, låter gott och enkelt! Ifall man har serranoskinka hemma...

    SvaraRadera
  7. Jag har också användt dadel i bröd,samt dadelsirap.

    SvaraRadera
  8. Jael, dadelsirapen gav jag till sonen...

    SvaraRadera
  9. Dadlar kommer inte över min tröskel, blä. Men annan torr och trist gammal torkad frukt kanske kan få bada i smält choklad och få nytt liv?!?

    SvaraRadera
  10. Anna, bi äter kräm av torkad frukt till risgrynsgröt.

    SvaraRadera
  11. Vilka bra idéer du bjuder på !!!

    SvaraRadera
  12. Man kan blanda choklad med det mesta och det blir verkligen gott! Dadlar är jag inte så förtjust i så några sådana blev det inte i år. M

    SvaraRadera
  13. Helga, man ska ju inte slänga fin mat.

    Znogge, man tar det man tycker om ♥

    SvaraRadera
  14. Mat vill jag gärna inte slänga, det gäller bara att komma på vad man skall göra med resterna.
    Brödet ser gott ut.
    God fortsättning på 2016!
    Birgitta

    SvaraRadera
  15. Birgitta, eller köpa mindre mat... idag bakade jag gott kornbröd.

    SvaraRadera

tack för din kommentar ♥