Svenskar slänger mat för 5000 kr per person varje år, lägg till kostnaden för sophantering. Bättre att köpa bra mat och äta upp även resterna. Du slänger väl inte det gröna på purjon...?
Aldrig att vi slänger det gröna på pörjon!!!!!! Sedan vi gick över till GI diet blir det nästan inget slängt... köper ju inte längre 'onödig' mat som ingen vill ha... allt tas till vara nu :O)!
Nej här slängt inte nått i onödan! Bara om det har blivit dåligt på något vis. Men det hinner det nästan aldrig bli.
Såg programm om hur mycket youghurt som vi kastar oxå... Alltså inte medvetet, men på grund av att vi inte får ut allt ur förpackningen.... Ha en fin tisdag nu. Här vräker regnet ner och det är så skönt :)) Kramen.
Ja visst är det bedrövligt!! Här slängs så gott som "ingenting". Sortera, kompostera och skänka bort, det är min paroll. Överta, ärva och köpa på loppis är också ett bra motto. Kram
Vi har kompost i trädården och slänger så lite mat jag kan, men jag kanske är den enda som vågar erkänna att jag inte använder det gröna på purjon. Vad gör du med den? Soppa, buljong??
Hej Hannele. Ja det läste jag om med nyligen inte klokt ju! Det jag slänger får skatorna skratt... sen lagar jag så det inte blir massa över det får man frysa då ju Purjon är en bra grönsak använder nästan allt på den skär av 1 cm som är torr på bladen bara .
Helga, den gröna i purjon använder jag precis som det vita (som egentligen både ser tråkig ut och smakar inget): i sallad, soppa, gratäng... överallt, ha en bra dag, kram.
Filifjonkan, det gröna är även vackert på purjon.
Gunilla, samma här, jag äter hela broccolin och de goda gröna bladen i blomkålen.
Jag läste om det ja. Förbaskat onödigt.
SvaraRaderaAldrig att vi slänger det gröna på pörjon!!!!!!
SvaraRaderaSedan vi gick över till GI diet blir det nästan inget slängt... köper ju inte längre 'onödig' mat som ingen vill ha... allt tas till vara nu :O)!
Nej här slängt inte nått i onödan! Bara om det har blivit dåligt på något vis. Men det hinner det nästan aldrig bli.
SvaraRaderaSåg programm om hur mycket youghurt som vi kastar oxå... Alltså inte medvetet, men på grund av att vi inte får ut allt ur förpackningen....
Ha en fin tisdag nu. Här vräker regnet ner och det är så skönt :))
Kramen.
Znogge, hantering av all mat kostar också..
SvaraRaderaLinda, låter ju toppen :)
Synnøve, bra, jag lever också lite gammaldags snålt, kram.
Här slängs inte mycket och absolut inte det gröna på purjon.
SvaraRaderaSnygg liten kamin du har!
Tack för din kommentar om artikeln.
Ha det gott
Birgitta
Birgitta, kaminen är tyvärr inte min ;)
SvaraRaderaHa en bra dag.
Ja visst är det bedrövligt!! Här slängs så gott som "ingenting". Sortera, kompostera och skänka bort, det är min paroll. Överta, ärva och köpa på loppis är också ett bra motto.
SvaraRaderaKram
Eva Linnea, vi har också haft egen kompost 20 år för typ fruktrester och potatisskal, inte mycket som slängs.
SvaraRaderaVi har kompost i trädården och slänger så lite mat jag kan, men jag kanske är den enda som vågar erkänna att jag inte använder det gröna på purjon. Vad gör du med den? Soppa, buljong??
SvaraRaderaKram!
Hej Hannele. Ja det läste jag om med nyligen inte klokt ju! Det jag slänger får skatorna skratt... sen lagar jag så det inte blir massa över det får man frysa då ju Purjon är en bra grönsak använder nästan allt på den skär av 1 cm som är torr på bladen bara .
SvaraRaderaEj heller stjälken på broccolin!
SvaraRaderaNej vi äter hela purjon och slänger så gott som inget, inte svårt att ta reda på allt om man bestämt sig för det.
SvaraRaderaHa det bra!
Nej nej inte slänger jag mer än själva änden på purjon och äter upp alla rester också. Beror nog mer på ekonomin än på något annat.
SvaraRaderaHelga, den gröna i purjon använder jag precis som det vita (som egentligen både ser tråkig ut och smakar inget): i sallad, soppa, gratäng... överallt, ha en bra dag, kram.
SvaraRaderaFilifjonkan, det gröna är även vackert på purjon.
Gunilla, samma här, jag äter hela broccolin och de goda gröna bladen i blomkålen.
Inger, jag har alltid varit lite gammaldags och snål, hittar på olika saker på rester.
SvaraRaderaSkogsnuvan, ekonomin är en sak, och det är ju väldig slöseri att producera massa fin mat och sedan slänga så stor del..
Hej hej!
SvaraRaderaHär slängs inte det gröna på purjon.
Dessutom så har vi två stora hundar som slickar i sig det sista.
Ha det gott
Annika
Glömde säga att den där spisen var ju hur läcker som helst.
SvaraRaderaAnnika
Annika, spisen såg jag på Trädgård Väst på Liseberg, bra att inte slänga mat, många har börjat tänka nu, ha en bra dag.
SvaraRaderaErkänner...har jag tyvärr gjort. Ska bättrea mig!
SvaraRaderaMerja, det låter bra :)
SvaraRaderaVa slänger folk den gröna delen i purjo? Hade jag ingen aning om... det är den delen jag vill ha i mat för den ger färg =)
SvaraRaderaDorpan, inte jag heller, läste när en bloggare klagade att det var så mycket grönt... Hörde även att vissa skolkök kan slänga det gröna, heltokigt.
SvaraRaderaKlart man inte slänger purjons gröna, bara idioter gör väl det!!! Jag har f ö blivit mycket bättre på att INTE slänga mat, kan jag stolt meddela.
SvaraRaderaKlimakteriehäxan, jag tycker också att det är väldigt dumt att slänga det gröna.
SvaraRadera