5 april 2011

Vi slänger 5000 kr varje år

Svenskar slänger mat för 5000 kr per person varje år, lägg till kostnaden för sophantering. Bättre att köpa bra mat och äta upp även resterna. Du slänger väl inte det gröna på purjon...?

24 kommentarer:

  1. Jag läste om det ja. Förbaskat onödigt.

    SvaraRadera
  2. Aldrig att vi slänger det gröna på pörjon!!!!!!
    Sedan vi gick över till GI diet blir det nästan inget slängt... köper ju inte längre 'onödig' mat som ingen vill ha... allt tas till vara nu :O)!

    SvaraRadera
  3. Nej här slängt inte nått i onödan! Bara om det har blivit dåligt på något vis. Men det hinner det nästan aldrig bli.

    Såg programm om hur mycket youghurt som vi kastar oxå... Alltså inte medvetet, men på grund av att vi inte får ut allt ur förpackningen....
    Ha en fin tisdag nu. Här vräker regnet ner och det är så skönt :))
    Kramen.

    SvaraRadera
  4. Znogge, hantering av all mat kostar också..

    Linda, låter ju toppen :)

    Synnøve, bra, jag lever också lite gammaldags snålt, kram.

    SvaraRadera
  5. Här slängs inte mycket och absolut inte det gröna på purjon.
    Snygg liten kamin du har!
    Tack för din kommentar om artikeln.
    Ha det gott
    Birgitta

    SvaraRadera
  6. Birgitta, kaminen är tyvärr inte min ;)
    Ha en bra dag.

    SvaraRadera
  7. Ja visst är det bedrövligt!! Här slängs så gott som "ingenting". Sortera, kompostera och skänka bort, det är min paroll. Överta, ärva och köpa på loppis är också ett bra motto.
    Kram

    SvaraRadera
  8. Eva Linnea, vi har också haft egen kompost 20 år för typ fruktrester och potatisskal, inte mycket som slängs.

    SvaraRadera
  9. Vi har kompost i trädården och slänger så lite mat jag kan, men jag kanske är den enda som vågar erkänna att jag inte använder det gröna på purjon. Vad gör du med den? Soppa, buljong??

    Kram!

    SvaraRadera
  10. Hej Hannele. Ja det läste jag om med nyligen inte klokt ju! Det jag slänger får skatorna skratt... sen lagar jag så det inte blir massa över det får man frysa då ju Purjon är en bra grönsak använder nästan allt på den skär av 1 cm som är torr på bladen bara .

    SvaraRadera
  11. Ej heller stjälken på broccolin!

    SvaraRadera
  12. Nej vi äter hela purjon och slänger så gott som inget, inte svårt att ta reda på allt om man bestämt sig för det.
    Ha det bra!

    SvaraRadera
  13. Nej nej inte slänger jag mer än själva änden på purjon och äter upp alla rester också. Beror nog mer på ekonomin än på något annat.

    SvaraRadera
  14. Helga, den gröna i purjon använder jag precis som det vita (som egentligen både ser tråkig ut och smakar inget): i sallad, soppa, gratäng... överallt, ha en bra dag, kram.

    Filifjonkan, det gröna är även vackert på purjon.

    Gunilla, samma här, jag äter hela broccolin och de goda gröna bladen i blomkålen.

    SvaraRadera
  15. Inger, jag har alltid varit lite gammaldags och snål, hittar på olika saker på rester.

    Skogsnuvan, ekonomin är en sak, och det är ju väldig slöseri att producera massa fin mat och sedan slänga så stor del..

    SvaraRadera
  16. Hej hej!
    Här slängs inte det gröna på purjon.
    Dessutom så har vi två stora hundar som slickar i sig det sista.
    Ha det gott
    Annika

    SvaraRadera
  17. Glömde säga att den där spisen var ju hur läcker som helst.
    Annika

    SvaraRadera
  18. Annika, spisen såg jag på Trädgård Väst på Liseberg, bra att inte slänga mat, många har börjat tänka nu, ha en bra dag.

    SvaraRadera
  19. Erkänner...har jag tyvärr gjort. Ska bättrea mig!

    SvaraRadera
  20. Va slänger folk den gröna delen i purjo? Hade jag ingen aning om... det är den delen jag vill ha i mat för den ger färg =)

    SvaraRadera
  21. Dorpan, inte jag heller, läste när en bloggare klagade att det var så mycket grönt... Hörde även att vissa skolkök kan slänga det gröna, heltokigt.

    SvaraRadera
  22. Klart man inte slänger purjons gröna, bara idioter gör väl det!!! Jag har f ö blivit mycket bättre på att INTE slänga mat, kan jag stolt meddela.

    SvaraRadera
  23. Klimakteriehäxan, jag tycker också att det är väldigt dumt att slänga det gröna.

    SvaraRadera

tack för din kommentar ♥