25 mars 2010

Gammal fil 4

På Jungfru Marie Bebådelsedag passar hemmagjorda våfflor.KLICKA bilden större, så går receptet att läsa bättre.
Kolla på Gerda-Thyras underbara påskägg á la Stig Lindberg.

20 kommentarer:

  1. mmmm gott!
    Kramen

    SvaraRadera
  2. Vi ska på våffelkalas hos mina föräldrar i helgen - det ska bli mumsigt!

    SvaraRadera
  3. Wow, den var så fina så ... ids man äta den? Utan att tycka synd om ... ? *ler*
    :)

    SvaraRadera
  4. Bibbann våfflor kan man äta hela året.

    Helga, vår dotter har bjudit oss på torsdag :)

    Tigris Predikantan, det lovar jag ;)

    SvaraRadera
  5. Anonym24.3.10

    Det var fnt och romantiskt att ta bort en bit och göra ett hjärta av våfflan.

    Mitt våffeljärn har försvunnit i "hanteringen", så det får väl bli pannkakor istället :)

    Hälsn. Eivor

    SvaraRadera
  6. Eivor, så lätt att göra, just den biten
    skulle ett födelsedagsbarn ha ;)

    SvaraRadera
  7. Mmmm så gott! Skulle "behöva" inhandla ett nytt våffeljärn... känner att det vore bra för själen :-)

    SvaraRadera
  8. Bondjantan, dottern köpte en ny våffeljärn i går för 160 kr. Man kan ju äta våfflor hela året, men lite olika pålägg.

    SvaraRadera
  9. snyggt snyggt. Jag hade glömt det där med våffeldagen. Jag har ett gammalt våffeljärn som man tar bort ringarna ur vedspisen och sätter ner det och det går att snyrra så det blir stekt på båda sidorna Jättegoda blir dom

    SvaraRadera
  10. Skogsnuvan, kul, mitt recept här
    gör goda våfflor även på vanlig elspis.

    SvaraRadera
  11. Gott med våfflor... det är väl imorgon man ska grädda och äta dessa godsakerna... tror jag ska göra lite matigare variant med röd stenbitsrom, lök och cream fraiche, vad tror du om det, låter det inte gott?

    SvaraRadera
  12. Ja da våfflor det är gott det med grädde och blåbärssylt eller färska bär till skall ha det till påsk med som "våffeltårta" det är ett önskemål rån de som kommer då! Ja jag har sett GerdaThyras härliga Stig Linbergägg och den andra bloggen med. så läckret har hon gjort

    SvaraRadera
  13. Gerda-Thyra, det är ju så bra med våfflor, att man kan fylla med vad som helst. Min favorit är fruktsallad, då kryddar jag med lite ingefära.

    Filifjonkan, bara fantasin som begränsar, hur man äter sina våfflor. Visst gör Gerda-Thyra fina påskägg.

    SvaraRadera
  14. Jag åt våfflor i söndags, men det kanske blir i morgon igen! Gott!
    Ha en bra kväll!
    Christina

    SvaraRadera
  15. Christina, våfflor kan man äta varje dag :)

    SvaraRadera
  16. Nästan som godis:) Mums!
    Här skulle de passa på att äta våfflor imorgon..när jag jobbar kväll;)

    SvaraRadera
  17. Inte köpte jag något våffeljärn i dag heller. Kanske läge att köpa begagnat på loppis för ingen verkar använda sina järn...

    SvaraRadera
  18. Merja, godis eller förrätt, man kan ju välja efter smak och tycke. Man kan också mikra en våffla efteråt..

    Znogge. dottern köpte ny för 160 kr.

    SvaraRadera
  19. Här blir det hemmagjorda våfflor och hemkokt blåbärssylt till eftermiddagskaffet.
    Gott så det förslår.
    Kramen Synnöve.

    SvaraRadera
  20. Synnøve, mums, då fikar jag hos dej :)
    Kram.

    SvaraRadera

tack för din kommentar ♥