17 mars 2010

Gammal fil 3

Marlene påminde om att förr gjorde vi ofta färskost själva, när det inte fanns i affärer. Roligt att göra av egna örter. Vassle används till att baka goda frallor. Filkartongen kan återanvändas till att odla kryddor i.

18 kommentarer:

  1. Gott på nybakat bröd... Mmmm...

    SvaraRadera
  2. Gott!
    Synd att jag glömt bort det.
    Ha det gott
    Birgitta

    SvaraRadera
  3. Ja, just det ja... det gjorde man. Gott!! Kanske skulle testa, men man ser knappt vad det står i din text på bilden ju...

    SvaraRadera
  4. Znogge, och med egen färskost på.

    Birgitta, nu fick du ju receptet igen.

    Helga, kicka på bilden, blir större.

    SvaraRadera
  5. Tala om återanvändning.

    SvaraRadera
  6. Du skulle nog kunna börja som den där kocken som gjorde mat på vad som fanns i kylskåpet hos folk ;-)
    Fest varje dag...
    Ha´t himla gôrgôtt
    Nina

    SvaraRadera
  7. ..lätt att göra...

    SvaraRadera
  8. Skogsnuvan, återanvändning är toppen.

    Nina, jag är duktig att hitta på :)

    Ann Charlotte, lätt och kul om man har egna örter.

    SvaraRadera
  9. Nu skulle man haft en drös med tomma mjölkkartonger. Men vi dricker inte mjölk här så det blir nog svårt. Smarta att plantera i är de dock.
    Örter ska vi så här med. Det är gott att hämta sina egna ute till middagen.
    Kramen Synnöve.

    SvaraRadera
  10. Synnøve, vem har sagt att det behöver vara just MJÖLK-kartonger, det finns ju massa förpackningar, konservburkar, juicekartonger och annat.. kram.

    SvaraRadera
  11. Hej Hannele ja dessa kartonger är bra till mycket att å i eller plantera i med att frysa in också. Ja ost gjorde man efter recept kul var det men idag var det längesedan jag gjorde

    SvaraRadera
  12. Bra återvinningstips!

    SvaraRadera
  13. Filifjonkan, har man egna örter, så kan det ju vara roligt att göra egen färsk-ost, så enkelt.

    Anki, visst är det fräckt.

    SvaraRadera
  14. Åh, egna kryddor - mums!
    Din bild påminner mig om att vi ska så grönsaker...!

    SvaraRadera
  15. Eva, fint med massa örter.

    Sara, det börjar bli dags nu, härligt.

    SvaraRadera
  16. Vilken läcker kryddodling...
    Får kanske ta efter..
    Tack för att du gör reklam för mig.

    annika

    SvaraRadera
  17. Annika, jag gör alltid bra reklam :)

    SvaraRadera

tack för din kommentar ♥