20 november 2009

Vi är mossiga

Vi äter 1970-tals retromat och gillar det. Currymarinerad fläskfile i crème fraiche-sås, enkelt och gott. Kallas Afrikana, när man serverar det med bananer, jordnötter, mandarinklyftor, kokos, mango chutney, gurka, ananas. Ris till. Rätten kommer från Marstrand, påhitt på oxfiléspill. Mat-Tina tycker inte om Afrikana, men hon kan ju laga annat. Trevlig helg.

20 kommentarer:

  1. Vissa rätter står sig i längden! Själv gör jag något liknande med svamp och paprika. Hur gott som helst!

    SvaraRadera
  2. Jag tycker det är jättegott (som Tina skulle ha sagt) - man äter det man gillar oavsett om det är inne eller ute...

    SvaraRadera
  3. Jag har faktiskt aldrig hört talas om just den rätten men minns andra sextiotalare. Visst ska man äta det man tycker om oavsett trender! Det som är bra med trender är att man kan utöka sitt receptförråd i alla oändlighet verkar det som. :)

    SvaraRadera
  4. Yaelian, man kan säkert göra något vegetariskt.

    Znogge, man ska inte ge upp gamla godingar.

    Helga, så är det, mest äter man ju hemma.

    Gunilla, visst är det fantastiskt att det kommer ny mat och nya recept hela tiden, det är också spännande.

    SvaraRadera
  5. You mean "we" as a royal "we", I take it!! ;-) En sådan finsmakare var nog aldrig Fredrika!! Trevlig, nyttig helg!
    /Ruben

    SvaraRadera
  6. jag gillar africana :) muuums...
    Så håller med dig, andra som inte gillar det kan göra annan mat.
    Må bäst!

    SvaraRadera
  7. Ruben, jag menar nog hela familjen. Nu blev jag nyfiken på Fredrika Bremers matvanor, spännande med gamla kokböcker också.

    Di, visst är det gott, hela familjen gillar.

    SvaraRadera
  8. Å, det är jättesmaskigt! Jag, som själv har genomlevt både 70- och många andra tal hade faktiskt aldrig stött på det förrän jag fick receptet i våras av en gammal arbetskamrat.
    Och sen hade GP ett recept i veckan.
    Och så hittar jag ett här hos dig. Renässans kallas sånt eller hur?

    SvaraRadera
  9. Anki, ja, uppskattat av hela familjen.

    Tant Grön, då är det ju helt nyt för dej. Dom pratade om det i radio i helgen och därför kom frågan upp i G-P, liknar den varianten som vi har gjort, alla tycker mycket om det.

    SvaraRadera
  10. Vadå mossigt? Det är ju gott juh!

    Trevlig helg!

    Johangårds-Nina

    SvaraRadera
  11. Nina, men rätten är ju 40 år gammal :)
    Trevlig helg!

    SvaraRadera
  12. Heisan
    Jeg kunne trengt litt av denne maten her, for den gir energi. Farget mat gjør jo det!
    Ønsker deg en god weekend Hannele!

    SvaraRadera
  13. Sylvia, visst är det fint med mat som har vackra färger, önskar dej riktigt trevlig helg, kram.

    SvaraRadera
  14. Jag säger jättegott istället för matTina.Sådär lägger jag upp i skålar också så kan man ta det man gillar.

    SvaraRadera
  15. Carina, visst är det trevligt, när alla kan plocka och få efter egen smak, mycket uppskattat.

    SvaraRadera
  16. Och med kyckling blir det en 80-talare - Flygande Jakob, inte sant? Mums!

    SvaraRadera
  17. Klimakteriehäxan, inte riktigt, Flygande Jakob är en annan rätt, med varma nötter och varm banan, gott det också.

    SvaraRadera
  18. Anonym4.12.09

    Tack for intiresny Blog

    SvaraRadera

tack för din kommentar ♥