09 oktober 2009

Pata negra skinka

Världens finaste skinka, Jamón Ibérico de Belotta, jag blev nyfiken och ville testa. Kilopriset 760 kr, men köpte bara 44 gram, och eftersom lufttorkad skinka inte väger något, kostade så där åtta skivor inte mer än 33 kronor. Gott, spännande att smaka, barnbarnet gillade det också.

29 kommentarer:

  1. Spännande att prova nya sorter:)
    Trevlig helg!

    SvaraRadera
  2. Mmm!
    Det ser gott ut!
    Trevlig helg på dig, Hannele!
    hälsn
    AnnA

    SvaraRadera
  3. Merja, verkligen, och kilopriset var ju inte så farligt ;)

    AnnA, både gott och nyttigt, trevlig helg.

    SvaraRadera
  4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  5. Ann Charlotte, grisar som fått äta ekollon,
    måste väl bli gott :)

    SvaraRadera
  6. Mums... jag vill också smaka :)

    SvaraRadera
  7. Helga, du är så välkommen ;)

    SvaraRadera
  8. Mums fillebaba!

    Trevlig helg Hannele

    kram Tyra

    VÄXTHUS O POTAGER

    SvaraRadera
  9. Tyra, man behöver inte ha så mycket av det goda, eller hur. Önskar dej riktigt trevlig hel, kram.

    SvaraRadera
  10. Underbart god!
    Den skinkan köpte jag i saluhallen i Barcelona när jag var där i våras, kolla länken.... http://auroraborealis-1.blogspot.com/search/label/barcelona
    Jag lade ut en del bilder på bloggen därifrån, bla på kvinnan bakom disken när hon handskär mina skivor. Åh va jag längtar tillbaka.....

    SvaraRadera
  11. Föresten jag blev så till mig av skinlängtan att jag glömde önska trevlig helg, Hannele!

    SvaraRadera
  12. Billan, du kan ju köpa Pata negra-skinka
    på Coop och säkert i andra affärer också.
    Vi på Hisingen har ju allt ;)
    Trevlig helg.

    SvaraRadera
  13. Härligt! Den är verkligen supergod.Och dyr.
    Men den mindre svindyra jamón ibérico är nästan lika god, tycker jag.

    SvaraRadera
  14. Låter spännande gott!

    SvaraRadera
  15. Nu blir det till att prova olika skinkor, den lufttorkade är supergod.

    SvaraRadera
  16. Hi hi, jag vet Hisingen är bara bäst....jag har ju bott där sjäv:) Men när det gäller skinkan...nä då ligger Hisingen i lä. Inget kan så en "hängande pata negra gris" som bjuder på en provsmakningsskiva bums från sitt"grisarsel". Förlåt språket:)

    SvaraRadera
  17. Jag skulle skriva slå inte så, men jag har ett kattskrälle som alltid ligger på mitt tangentbord eller hoppar och far runt mina händer så inga bokstäver blir som jag tänkt mig.
    God fortsättning på helgen önskar billan på torpet!

    SvaraRadera
  18. Tant grön, som tur är, väger torkat kött inte så mycket, så man har faktiskt råd att smaka.

    Nina H, kul att testa lite olika saker.

    Inger, det tycker jag att du ska.

    Billan, utbudet är ju otroligt stort här hemma, jag behöver inte åka bort för att få äta "hängande pata negra gris" ;)
    Trevlig helg.

    SvaraRadera
  19. Gärdsmygen, verkligen, första gången Pata negra skinka för mej.

    SvaraRadera
  20. Så underbart gott! Värd sitt pris!

    SvaraRadera
  21. ujjamej va gött det ser ut..

    SvaraRadera
  22. Klimakteriehäxan, det blev ju inte så dyrt..

    Tant Brun, min dotter har gjort i ordning så fint med melon och ekologiska grönsaker.

    SvaraRadera
  23. Det är nog jättegott! Nästa helg ska jag på matmässa i Malmö - ska se om jag kan provsmaka då...

    SvaraRadera
  24. Gunilla, matmässa låter kul.

    SvaraRadera
  25. Pata negra är en klar favorit. Tror att den kostar det dubbla på Hötorgshallen.

    SvaraRadera
  26. Kinna, det kan jag tänka mej,
    därför stannar jag gärna på Hisingen ;)

    SvaraRadera

tack för din kommentar ♥