23 oktober 2009

Äpplen med vaniljsås

Vi köper inte färdig vaniljsås, för det är så enkelt att vispa ihop själv
(man kan byta ut till havremjölk och hoppa över ägg) KLICKA.Maken gör hela äpplen med fyllning av farinsocker, russin, smör, sirap.Jag gör äppelklyftor med ingefära, kanel, farinsocker, klick smör, russin, nötter, mandel, kokosflingor, allt man tycker om.

21 kommentarer:

  1. Åh äppelrecept,låter fantastisk gott och med egen gjord vaniljsås,kan inte bli bättre.Provas till helgen .

    SvaraRadera
  2. Oj så sugen jag blev nu, mitt i natten......:-)

    SvaraRadera
  3. Smarrigt!
    Kram Eva Linnea

    SvaraRadera
  4. Höstträdgården, man kan ju inte äta äppelkaka jämt, så vi tar bara äpplen ;)

    Cicki, ibland har vi rester kvar i kylskåpet..

    Eva Linnea, verkligen, trevlig helg, kram.

    Ann Charlotte, vi tröttnar aldrig på egna äpplen.

    SvaraRadera
  5. Mums vad det ser gott ut. Blunda nu så tjyvar jag lite ;)

    SvaraRadera
  6. Det där ser gott ut!

    SvaraRadera
  7. Helga, det räcker till dej också.

    Yaelian, vi njuter av egna äpplen hela vintern.

    SvaraRadera
  8. Åh vad smarrigt det såg ut med dina äppelklyftor! Skall bjuda prinsen på det ikväll tror jag!!

    SvaraRadera
  9. Lilla P, bra idé, det bästa nu på hösten.

    SvaraRadera
  10. Logistiken verkar fungera hos dig!! /Ruben

    SvaraRadera
  11. Ruben, hahah, nu börjar jag fundera...?

    SvaraRadera
  12. Så gott du frestar med så här en fredageftermiddag.. får söka om jag kan finna något i skåpen att göra så goda saker jag med.. Önskar dig en skön och trevlig helg..Monica

    SvaraRadera
  13. Monica, äpplen kan man aldrig få för många av, önskar dej en riktigt trevlig helg, kram.

    SvaraRadera
  14. Jag gör ofta vaniljsås själv- är ju såå lätt. Funderar på om man kanske inte vet det.. går ju egentligen likafort som pulver..=)/kram åsa

    SvaraRadera
  15. Så mycket gott man kan göra med äpplen. Lärde av din dotter: äppelklyftor, nötter, ingefära, kanel, honung o lite smör. Hyst in i ugnen och det blir en jättegod efterrätt, gärna med glass.

    SvaraRadera
  16. Åsa, precis, det tar inte längre tid att vispa egen vaniljsås som med pulver. Och då vet man, vad den innehåller, mycket godare. Kram.

    Ingrid E, dottern kan. Visst är det gott med bara äppelklyftor i ugnen, för man kan ju inte äta kaka varje dag ;)

    SvaraRadera
  17. MMMMMMMMMmmmmm så GOTT!
    I år har jag inte lyckats sno åt mig några "hemgjorda" äpplen, men det får gå ändå.
    Minns hur vi stekte på glöden i farmors öppna spis .... i all enkelhet ljuvligt!

    Och du, ännu en kanonfin toppbild i blogghuvudet!

    SvaraRadera
  18. Klimakteriehäxan, jag minns stekta äpplen i Haga på 1970-talet i min kompis Ingrids kakelugn. Blogghuvudets äpplen är från mitt lilla paradis :)

    SvaraRadera
  19. Smarrigt värre!!

    SvaraRadera
  20. Merja, visst är det kul med egen trädgård.

    SvaraRadera

tack för din kommentar ♥