5 december 2008

Fredagsfika

Klädbytardag på Världskulturmuseet lördag den 6:e december.Vad heter dessa bakverk? Glad när jag hittade, jag åt såna som barn.
Jag önskar en riktigt mysig helg. Passa på att byta garderob gratis.

30 kommentarer:

  1. Hej.
    Kommer inte ihåg vad de heter, men det är gott ialla fall.
    Hoppas någon vet.
    Kram Synne.

    SvaraRadera
  2. Ah! Du har varit och njutit en form av smör (smördegs-) bakelse som kallas kanapé!;-) (...tror jag...?)
    Ha en trevlig helg!

    SvaraRadera
  3. Men, jag åt en så'n för ett par veckor sedan...tyvärr kommer jag inte ihåg vad bakverket heter...

    Trevlig helg på dig!

    SvaraRadera
  4. Oh, goda är dom! Namn...? Minns inte. Shit, jobbar på lördag, det hade ju varit perfekt för en köpstoppare!

    SvaraRadera
  5. Synne, huvudsaken att det är gott, kram.

    Nina H, kanapé låter bra, men jag tror de är salta, detta är sött, sprött, precis som de ska vara. Ha en fin helg, kram.

    Samuel, jag vet inte heller, ha det gott, kram.

    Monica, byta kläder är smart, eller hur.

    SvaraRadera
  6. Anonym5.12.08

    Jag minns inte namnet men goda är de.

    SvaraRadera
  7. Helga, eller hur, goda även utan namn.

    SvaraRadera
  8. Anonym5.12.08

    Om man inte vet vad man äter är det bäst att låta bli! /Erik XIV alias Ruben!

    SvaraRadera
  9. Magdalenas heter de i Spanien iaf. =)

    SvaraRadera
  10. Härligt, tack för kaffet Hannele!

    SvaraRadera
  11. Jill, Magdalenas trode var nåt annat,
    lite som frasiga "pannkakor" i form.

    Tyra, hoppas det smakade :)

    SvaraRadera
  12. Vilken trist men typisk decemberbild över Göteborg!

    SvaraRadera
  13. Monica, tja, jag ska snart byta ut den,
    men jag har vant mej :)

    SvaraRadera
  14. Tittar in hos och säger Tack för titten hos mig.

    Önskar dig en fin 2:a Advent

    Vinkar från ett regnigt och grått Blekinge.

    SvaraRadera
  15. Anonym5.12.08

    Sådana åt jag också ofta som liten! Minns att de var väldigt söta, spröda och goda!
    Trevlig fredagskväll!

    SvaraRadera
  16. Erika, grått och regnigt här med, trevlig helg.

    Znogge, jasså, du minns dme också, jag blev så glad, när jag hittade dem igen. Trevlig fredag.

    SvaraRadera
  17. Kan det vara Jitterbuggare?

    SvaraRadera
  18. Fredagsfika är aldrig fel. Speciellt med så fint porslin. Vilken tillverkare till det?

    SvaraRadera
  19. Monica Hansen, det namnet har jag aldrig hört :)

    Ingrid E, det är utländskt porslin, visst kan man göra vardagen lite festligare med enkla medel.

    SvaraRadera
  20. Anonym5.12.08

    Vet inte vad den goda kakan heter!
    Hälsar dig också en härlig helg och dags tända ljus två!
    en adventkram till dig från mig!

    SvaraRadera
  21. Läcker vy från avenyn!! Jag orkade inte trotsa vädret idag..... annars skulle jag sett skådespelet =) Fin kaffekopp du intar fredagsfikat med =) Egentligen borde jag skicka tonåringarna till klädbytardagen - borde ju bli klart billigare..... Ha en go helg Hannele, många kramar till dig =)

    SvaraRadera
  22. Anonym5.12.08

    Hannele,
    we love this kind of pastry.
    Very delicious,
    Gisela

    SvaraRadera
  23. Ingen aning men jag vet att den skulle slinka ner i magen UTAN nåra problem - det e jag bergis på!

    SvaraRadera
  24. Filifjonkan tar en kopp och biter lite i kanapén spröda kladdiga skall de vara finns med choklad i också livsfarligt goda

    SvaraRadera
  25. Hej Hannele!

    Hoppas att det smakade lika bra som du mindes.

    Ha det gott.

    Irene

    SvaraRadera
  26. Smeden, ha en bra andra advent, kram.

    Lotta, det var ju uppehåll, jag gillar julljus,
    ha en bra helg, kram.

    Gisela, I love that too.

    Daniel, du får komma på fika :)

    Filifjonkan, kanske heter de så, hoppas det smakade.

    Irene, det gjorde det ;)

    SvaraRadera
  27. Anonym7.12.08

    Där var jag, på klädbytet! Tipsar om julmarknad på House of Win Win nästa lördag!

    SvaraRadera
  28. Rutan, visst är det en bra idé.

    SvaraRadera
  29. Anonym7.12.08

    Det är tysk kakor som jag alltid bruka köpa så fort jag kommer till Tyskland och in till första konditoriet. Kallas "Schweineohr" på tyska, fritt översatt "grisöron". Låter inte bra men småka kanon! Det är egentligen bara smördeg med mycket socker på. Fin porslin du visar, även den är tysk om jag inte misstar mig, från Weimar, har den själv med annan dekor.
    Härlig blogg du har, jag hittade hitt av en slump men du hamnar direkt på min favaoritlista. Många hälsningar / ela

    SvaraRadera
  30. Anonym7.12.08

    Ela, tack, kul upplysning att höra, fast grisöron låter ju inte så gott. Porslinet är Bavaria Schirnding, jag har bara ett par koppar, är jättesöta, passar på sommaren att ha i trädgården och dricka kaffe i rosendoften.

    SvaraRadera

tack för din kommentar ♥