26 november 2008

Tjuvstart

Kunde inte vänta, köpte en liten lussebulle till fikat, utan saffran.

22 kommentarer:

  1. Anonym26.11.08

    Jag viste inte att det fanns utan saffran. Har de andra kryddor i bullen då??

    SvaraRadera
  2. Anonym26.11.08

    Hmm.. så gott det såg ut.. förstår att du inte kunde hålla dig.. =)..Ha en skön onsdag.. Monica

    SvaraRadera
  3. Helga, i stället kardemumma och russin, i Göteborg äter man mindre saffran, läste jag nånstans, sedan gammalt.

    Monica, men semlorna får nog vänta :)
    Ha en bra dag. Kram.

    SvaraRadera
  4. Dottern köpte med urgoda lussebullar från nåt bageri i Gbg i helgen. Med saffran. Skitgoda! Så det blev lite tjuvstart här också.

    SvaraRadera
  5. Anonym26.11.08

    Är inte det lite fusk... fniss... ska jag säga som bakade semlor härom kvällen... med hemmagjord mandelmassa... mums... det var gott!
    Lussekatter såg jag att de sålde i hörnet Brunnsparken - Fredsgatan för någon dag sedan... men jag gick bara förbi med "snöpigig min och högdraget huvud"... inte skulle någon kunna lura på mig någon lussekatt, inte... inte innan Lucia! Men visst vattnades det i munnen på mig...och MED saffran ska det vara... jag är ju norrlänning!

    SvaraRadera
  6. Aja baja Hannele, utan saffran okay då! / Tyra

    SvaraRadera
  7. Anonym26.11.08

    haha utan saffran? Går det? Är ju norr ifrån jag så utan saffran not!! Men samtidigt är det ju jättebra att det bakas utan för det finns säkert en och annan som inte tål saffran eller så.
    Själv bakar jag med och ska strax sätta en deg för nu blev jag så sugen att jag nog inte kan låta bli.
    Men brrr... nu blev det så kallt att jag nog får leta fram en kofta. Kram.

    SvaraRadera
  8. Gränsfall men det får väl vara ok. Utan saffran är det ändå ingen riktig lussebulle!

    SvaraRadera
  9. Monica, visst är det gott :)

    Gerda-Thyra, hahhah, bakade du semlor :)
    Jag ska köpa en almanacka till dej.
    Visst får man äta lussebullar till 1:a advent.

    Tyra, saffran är inte göteborgarnas favoritkrydda.

    Charlotte, om man bakar själv och lägger i tillräckligt med smör i degen, kan det gå an med lite saffran. Kram.

    Mossfolk, i så fall äter många göteborgare aldrig riktiga lussebullar..

    SvaraRadera
  10. Ser goda ut, bra storlek. Gillar inte när de blir för stora o torra. Lustigt det där med saffran.

    SvaraRadera
  11. Jag måste erkänna en sak:) jag har också smygstartat!! En sådan med hett kopp kaffe finns inget mer underbart förutom semla då förståss. Ha det gott Kram Tussegumman

    SvaraRadera
  12. Namsk, herkullisen näköisiä:)

    SvaraRadera
  13. Anonym26.11.08

    Mmmm så gott men jag föredrar med saffran i!

    SvaraRadera
  14. Ingrid E, torra blir de inte, om man är generös med smör. Arbetar- och hamnstaden Göteborg hade väl inte råd med dyr saffran..

    Tussegumman, visst får man unna sej lite. Kram.

    Inkivääri, se ensimäinen on aina ihana.

    Znogge, många göteborgare föredrar utan saffran.

    SvaraRadera
  15. Anonym26.11.08

    Orättvist! Nu mera kan jag bara drömma om vetebröd!
    Visst är det liiiite synd om mig Hannele ;))?

    mvh,Anja

    SvaraRadera
  16. Anja, det är det verkligen, men jag kan göra rahkapiirakka
    till dej, bara fyllning...

    SvaraRadera
  17. Blev så snopen när vi flyttade hit ner till Skåne & det fanns lussebröd utan saffran! Numera har jag äntligen förstått att en del... hm... VÄLJER så!;-)
    Vad lussebullssugen jag blev nu!!!!! (Fast bullarna MED saffran då!;-)....)

    SvaraRadera
  18. Nina H, det är många som föredrar utan saffran, tydligen något man bör lära sej tycka om från barnsben.

    SvaraRadera
  19. Anonym27.11.08

    Jag bakade årets första lussekatter förra helgen. Men de hamnade i frysen i väntan på advent.
    Gjorde dem också utan saffran - och utan mjölk - för lille allergikern här hemma! (Jag kommer baka riktigt gula också!)

    SvaraRadera
  20. Hej Hannele!

    Ja utan saffran skall det vara.

    Ha det gôtt!

    Irene

    SvaraRadera
  21. Hej på dig.
    Lussekatter utan saffran går inte alls.
    Det ska vara saffran i, annars är det ju vanliga vetebullar.....
    Här i nabolandet använder de gurkmeja. Inte gott, blir bara gult.
    Har bakat två gånger i år redan.
    Första omgången gick till Grannbarnen.
    Överlyckliga när jag kom med lussekatter. De hade de aldrig ätit innan vi flyttade hit.
    Den andra omgången ligger dåligt till. De är i frysen men det är nått märkligt som försigår där. Antalet minskar hela tiden....

    Har förståt att i Göteborg använder man inte saffran.
    Det finns ingen tradition för det där.
    Undrar varför. I Östergötland använder vi saffran av hjärtans lust till jul.

    Nu ska jag baske mig ta en lussekatt, pepparkaka och en kopp nybryggt kaffe.
    Kram på dig Hannele.

    SvaraRadera
  22. Monica, hoppas ni fick smaka på nån... Minns när svägerska bakade, hela huset doftade, men man fick inte smaka på en enda, allt stoppades i frysen :(

    Irene, eller hur, men du är ju göteborgare :)

    Synne, det har inte alltid varit så, i nte i Göteborg. I Stockholm ska det vara saffran. I Finland äter vi aldrig saffran. Ändå tycker vi att det smakar jul :)

    SvaraRadera

tack för din kommentar ♥