16 november 2008

Här slängs inget

Äldste sonen var på läger och där blev 2 liter fil över, så jag bakade 6 limpor, som kostade ungefär lika mycket som 1 limpa i affären.Mellansonens favoritbröd. Han kommer hem till jul, jag ska spara ett par limpor till honom. Fast han är duktig på att baka själv också.

28 kommentarer:

  1. Vilka härliga bröd!
    Inspiration vet jag.
    Ha det gott
    Birgitta

    SvaraRadera
  2. låter som min mor.. hon sparar och gör något på allt...=)Låter som mycket goda limpor!/kram åsa

    SvaraRadera
  3. Birgitta, riktigt saftigt och gott.
    Ha en mysig söndagkväll.

    Åsa, lite av den gamla skolan, men det blev väldigt gott bröd av filen ;)
    Kram.

    SvaraRadera
  4. Kan du spara limporna ända till jul???? Tycker han är värd nybakat.
    De ser väldigt gott ut.

    SvaraRadera
  5. Ingrid E, väldigt smakrigt saftigt bröd. Inte säkert att maken och jag klarar av att äta upp allt ;)

    SvaraRadera
  6. Anonym17.11.08

    Är ingen russinmänniska, jag vet inte men mamma köpte alltid det som lördagsgodis och det smakar inte idag så gott...

    men annars så såg de goda ut/Ha det gott

    SvaraRadera
  7. Dockmamman, väldigt goda limpor, russin finns så många sorter, jag har ofta ljusa russin i bröd.

    SvaraRadera
  8. Anonym17.11.08

    De där ser bra mycket godare ut än köpebröd :)

    SvaraRadera
  9. Helga, och det doftar så gott och hemtrevligt ;)

    SvaraRadera
  10. Vilka härliga bröd! ;-)

    Kram, Yolanda

    SvaraRadera
  11. Anonym17.11.08

    Yolanda, mein Sohn liebst mein Brot,
    kram ;)

    SvaraRadera
  12. Kuin kuusenkäpyjä! Grankott - muoto on mitä ihastuttavin. Pääsispä maistamaan! KRAM :)

    SvaraRadera
  13. Anonym17.11.08

    Vilken duktig husmor du är Hannele!

    mvh, Anja

    SvaraRadera
  14. Absolut bästa miljötänket! Använd allt, kasta inget eller i all fall så lite som möjligt!

    SvaraRadera
  15. Gissa att jag blev baksugen nu då....
    Det är goda limpor det där.
    Fast utan russin då....

    Vattentornet i inlägget nedan är bara så fint. Hoppas det inte får förfalla helt.

    Ha nu en fin måndag.
    kramen Synne.

    SvaraRadera
  16. Inte nog med att du bakar, du gör det med stil dessutom. Urfina limpor. Kan riktigt känna doften av dem.

    SvaraRadera
  17. Anonym17.11.08

    Det är rätt! Inget ska förfaras.
    Dessutom är ju hembakat bröd en njutning.

    SvaraRadera
  18. Rita, melkein suomalainen maku,
    kram ;)

    Anja, jag har lärt mej att inte slänga bra mat, och det blir väldigt bra bröd av fil.

    Simone, precis, nu slapp jag ta bilen för att köpa bröd :)

    Synne, väldigt avkopplande att baka, jag knådar alltid för hand och filosoferar. Utan russin blir det som vilken limpa som helst, ljusa russin är mildare.
    Ha en bra måndag, kram.

    Jill, väldigt avkopplande att knåda och baka.

    Znogge, familjen saknar mitt hembakade bröd, förut bakade jag varje vecka, inte längre.

    SvaraRadera
  19. Nu ska här bakas bröd! Samlar man alla bloggares recept har man snart en hel liten bok :)

    SvaraRadera
  20. Mossfolk, eget bröd är nyttigt, gott och billigt :)

    SvaraRadera
  21. Oh...så härligt, jag som är så hungrig...det är oliiiidligt/ kram Tyra

    SvaraRadera
  22. Tyra, visst är det avkopplande och mysigt att baka.

    SvaraRadera
  23. Anonym17.11.08

    och doften i köket får man på köpet. Sedan mättar hembakt bättre

    SvaraRadera
  24. Sus, verkligen, detta är rejält bröd, inte luft.

    SvaraRadera
  25. Anonym18.11.08

    Mmmmm...disse så supergode ut. Litt søtt i brødet er såååå godt. Og disse var jo så fine å se på også. Jeg hadde klart å spist en hel en alene....tror jeg!! ;)

    SvaraRadera
  26. Sylvia, dessa limpor är väldigt goda,
    hela familjens favorit.

    SvaraRadera
  27. Bra gjort precis som min farmor och det är ju så det skall vara.
    Återvinna skall stå högt på listan.
    Annika

    SvaraRadera
  28. Annika, lite gammaldags tänker jag nog, men det är både roligt och avkopplande att baka.

    SvaraRadera

tack för din kommentar ♥