24 oktober 2008

Äppelklyftor i ugnen

Eftersom vi inte kan äta äppelkaka varje dag, stoppar vi ofta kryddade äppelklyftor i ugnen; (färsk) ingefära, kanel, kardemumma, farinsocker, en klick smör. Gärna kokosflingor, russin, mandlar, nötter. Serveras naturell, eller med fin vaniljglass, turkisk yoghurt, hemgjord vaniljsås.

20 kommentarer:

  1. Anonym24.10.08

    Jag blir hungrig! :)

    Så ska jag göra med äpplen, då tål jag dem. Fast jag förstår inte vad som ändras i äpplen när de är tillagade mot när de är råa.

    Allergin ger sig inte till känna när jag tillagar äpplen... nämligen.

    SvaraRadera
  2. Nina, vissa äpplen innehåller mindre av Bet-V1-protein, de äpplen kan de flesta äta råa, men kanske denna protein förstörs i värmen.

    SvaraRadera
  3. Det både ser gott ut och är dessutom en av mina favoriter!

    Ha en bra helg!
    Katarina

    SvaraRadera
  4. Katarina, nu på hösten äter vi äppelklyftor flera gånger i veckan, mums, önskar dej en trevlig helg, kram.

    SvaraRadera
  5. Anonym24.10.08

    Men åååh, så gott! Frestare där! Kanske dags att införa efterrätt till vardags? (Brukar vara dålig på det när vi inte har gäster.)

    SvaraRadera
  6. Lady Stalker, mums med gammeldags fruktkräm, fruktsallad eller något litet, en ostbit eller en liten chokladbit. En fransman skulle aldrig hoppa över efterrätten ;)

    SvaraRadera
  7. Anonym24.10.08

    Ah, där ser man. Hannele kan det mesta om det mesta. Tackar!

    Vet du hur det är med äpplet Ingrid Marie... som är min favoritsort?

    SvaraRadera
  8. Nina, Ingrid Marie är inte med på den listan, men testa väl mogen frukt skalat. Jag är väldigt intresserad av allt ätbart, även av vilda växter och bär.

    SvaraRadera
  9. Äpple med nötter har jag fått lärt mig av din dotter funderar på det ikväll.

    SvaraRadera
  10. Ingrid E, tur att dottern kommer och hälsar på dej ibland, hon har lär mej också mycket nytt.

    SvaraRadera
  11. Anonym24.10.08

    Efter som vi firar här hemma hos oss sonens födelsedag på lördag och jag måste därför städa idag så skulle du ju kunna ta bilen och köra hit lite av det goda - typ ;))!

    mvh, Anja

    SvaraRadera
  12. Anonym24.10.08

    Det där goa tipset fick jag av dig för ett tag sedan när jag visade alla våra äpplen. Det låter så gott!! Ska nog testa ikväll...

    SvaraRadera
  13. Anonym24.10.08

    SEr himla gott ut! Skulle jag kunna äta också, i alla fall det mesta. Vi gillar god mat bägge två märker jag. Och det tycks bli viktigare med åren.

    SvaraRadera
  14. Anja, hahhhah, du är rolig du :)
    Kram. tanten.

    Helga, jag har goa åppleklyftor i ugnen just nu :)

    Inga M, vet inte om det har med ålder att göra, jag har alltid tyckt om god mat - och goda drycker.

    SvaraRadera
  15. Tack för tipset jag har ju lite att ta av. Känns som äpplena aldrig tar slut. Fåglarns får det som blir över.
    ha det gott
    Annika

    SvaraRadera
  16. Annika, våra vinteräpplen klarar sej till mars,
    men vi har ju bara 30 kg, ha en bra kväll.

    SvaraRadera
  17. Anonym24.10.08

    Verkar vara en bra variant på dessert...man måste ju tänka på energi intaget ibland..gott gott

    SvaraRadera
  18. Anonym24.10.08

    Anna, kaka varje dag kan bli för myckat :)
    Ha en bra kväll.

    SvaraRadera

tack för din kommentar ♥