Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

3 augusti 2013

Vilken är första svenska zombiefilm?

Den första var ju Zombienoid (2002) som jag var med i som statist. Populär i Tyskland på den tiden. Tajming och marknadsföring är viktigt och att inte vara ute för tidigt? Skräck : boken som gud glömde av Mattias Lindeblad nämns filmen Zombienoid av Jonas Wolcher; som han gjorde med egna medel, med frivilliga statister och duktiga sminkörer. Zombienoid visades på Hagabio, inte helt fullsatt. Vaffö sa dom i Kulturnytt att första (?) svenska zombiefilmen är Vittra (2012) av Sonny Laguna som ska gå på bio nu.

4 kommentarer:

znogge sa...

Så du har varit statist! Låter lite spännande tycker jag.

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, har man barn så får man vara med ett och annat ;)

Stina sa...

Du är häftig du!;-) Kram

Hannele på Hisingen sa...

Stina, min statist-insats var inte så stor, men roligt att vara med :) Men alla verkar inte veta att denna var den första svenska zombie-filmen... Kram