Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

18 februari 2013

Vi försöker

Vi köper inte mer än vi hinner äta, har nästan slutat att storhandla. Vi slänger nästan ingenting, bara något paket kex i skåpet kan bli gammalt. Inte lätt, fast vi har lärt oss.
Nu slängs det 100 000-tals förpackningar mat i Sverige och i Europa, egentligen mat som det inte är något fel på. Bara fel på inehållsförteckningen. Ibland känns det lilla man försöker göra ganska futtigt.

14 kommentarer:

Cicki sa...

Det är rent ut sagt för jäkligt. Här slängs det också väldigt sällan någon mat. Det kan någon gång bli en bit gurka eller något som inte hunnits äta upp i tid. Annars tar vi rätt på det mesta.

Anonym sa...

väl värd att läsa. Jag fann det väldigt informativ som jag har forskat en hel del nyligen på praktiska frågor som du pratar om ...

♥ Hannele sa...

Cicki, svårt att begripa, inga proportioner, i-landsproblemen känns överdrivna...

Dorpans Liv sa...

Jag storhandlar men delar upp allt i frysen så vinner man ändå på det =) kram Dorpan

Hannele på Hisingen ♥ sa...

Dorpan, det kan vara bra att storhandla, men nya undersökningar säger att många handlar för mycket...

Spessartin sa...

Vi slänger väldigt lite mat, mat är fortfarande okej att äta fastän bäst-före har passerat. Dock är jag mer noga nu när jag är gravid, då äter jag inget som ens närmar sig bäst-före, det får sambon äta upp istället....

♥ Hannele sa...

Spessartin, jo, vid sjukdom och graviditet ska man vara försiktig. Själv är jag inte så noga med datum, fast lite konstigt med livsmedel, som aldrig åldras....

Yaelian sa...

Jag försöker göra det samma..

Hannele på Hisingen ♥ sa...

Yaelian, bra, det är inte roligt att slänga bra mat.

Polargrevinnan sa...

Du ska inte tycka att det lilla du gör är futtigt. Tänk på ordspråket:
"Många bäckar små gör en stor å".
Kram Viola

♥ Hannele sa...

Viola, så sant så :)
Kram

Inga M sa...

Alltså, det här måste vi bli bättre på. Jag är en hopplös samlare som envisas med att ha ett matlager som en mindre butik hemma; om att ifall det skulle behövas. Måste skärpa mig och sluta med det. Vi slänger alldeles för mycket, sånt som passerat bäst före-datum. Eller rättare sagt blir det oftast hundmat, men nästan lika illa är det.

Ordning på dig som lyckats i dina ambitioner och ni gillar hästkött också ser jag.

Helga sa...

Det finns många som skulle vara glada för lasagnen. Sen tycker jag fortfarande att det ska vara rätt märkt, men kasta???

Hannele på Hisingen ♥ sa...

Inga M, jag äter allt. Vi har slutat att ha lager, småhandlar i den närmaste butiken, jag är ganska duktig på att inte plocka på mej "onödigheter". Hemligheten är att inte ha någon korg, då kan man inte bära så mycket :)

Och jag är också duktig på att "taga det man haver", hitta på annat. Från den tiden när barnen var små och man inte bara stack och handla EN vara...

Helga, det finns lagar... att inte sälja saker som är felmärkta, synd i detta fall.