Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

20 januari 2013

Lärare läser inte böcker

Skolbibliotekets bibliotekarie bekräftar att: lärare sällan lånar böcker.
Hinner de inte? Hur ska de då kunna inspirera elever till läsning?

12 kommentarer:

Znogge sa...

För mig som aldrig kommit ur slukaråldern känns det konstigt! När vi har tystläsning i min klass passar jag alltid på att läsa själv. Högläsning har vi också och är just nu mitt uppe i ett spännande läsprojekt. Är storkund på vårt skolbibliotek...

Hannele på Hisingen ♥ sa...

Znogge, du kanske tillhör de äldre lärare som hinner läsa mer...

snawitz sa...

Inte undra på att lärarna inte hinner med sitt jobb, de har för många administrativa sysslor

Ingrid sa...

Om det verkligen stämmer är det riktigt tråkigt!

Alla barn borde få lära sig att ta del av allt underbart som finns i böckernas värld. Säkert är det många som får med sig det hemifrån, men för de som inte får det är det viktigt att lärarna kan inspirera och stötta.

Men om lärarna inte läser själva.......

♥ Hannele sa...

snawitz, så är det säkert.

Ingrid, tryck på länken och läs lärarnas egen undersökning. De yngre lärare har egna småbarn, och har nog ganska lite egen tid. En ond cirkel.

Katarina sa...

Vi har för mycket administrativa uppgifer, helt klart! Men jag tror majoriteten läser mycket ändå - kanske köper de böcker istället..?

Svar: Visst är vi rika, Hannele! Det bästa i livet är gratis...

Kram på dig!

mormor Hannele på Hisingen ♥ sa...

Katarina, det tror jag också, lärarna har det tufft. Visst är barnbarn livets efterrätt!
Kram

Znogge sa...

Precis Snawitz!

För egen del så är det så att jag har alltid läst och läst mycket. Även om jag inte hör till den äldsta gruppen ;-) Minst två böcker i veckan och sommartid ännu fler.

Fast visst, när man hade tre små barn hann man inte lika många men en i veckan blev det nog. Handlar väl delvis om intresse...

När jag var liten sa jag inte läsa utan "dobba"!

♥ Hannele sa...

Znogge, det ordet har jag inte hört...

Inga M sa...

Det låter trist att lärare inte längre läser böcker. Vet inte om det kan vara en tidens trend, jag märker att jag läser mindre böcker nu när jag använder mycket tid till nätet. Eller om det handlar om att en annan kategori människor söker lärarutbildning numera.

♥ Hanneles bokparadis sa...

Inga M, bokförläggare säger också att vi läser färre böcker.

Monica sa...

Ja jag läser då massor ,,men den yngre generationen läser inte det gäller nog alla...de har inte undervisats i läsglädje och strategier,,,de läser inte mellan raderna..osv..

Vi på vår skola läser ibland bara barnböcker ,, men vi var också många som gick en kurs i hur vi stimulerar unga till att bli glädjeläsare...

forskning säger att ett digert ordförråd ,,tex för att klara universitetsstudier kräver skönlitterär läsning..det går inte att få genom nätet..
ja detta ligger mig varmt om hjärtat, LÄS och Njut det vet inte mina egna halvvuxna barn vad det innebär,,det är mig en sorg...min yngste är elva och en svagläsare,,men nu har vi kommit igång vi läser tillsammans varje dag (har vi gjort sedan ett år tillbaka- sedan jag gick den där kursen)..vi läser skönnlitteratur tillsammans vi pratar om den och jag hoppas han ska bli en läsare..men det kostar tid..och det har folk inte idag...ha en go helg med mkt läsning! Kram!