Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

8 mars 2012

Internationella kvinnodagen

Tiden har stått stilla, kvinnor har det bedrövligt i många fattiga länder: tvångsgiftemål, misshandel, ingen skolgång för flickor. Även i Norden finns trafficking, kvinnomisshandel, löneskillnader, färre kvinnor i toppen, överallt skillnader som beror på kön. Dagen behöver uppmärksammas ännu.

10 kommentarer:

Znogge sa...

Rätt man på rätt plats är alltid en kvinna! Skämt åsido, kvinnor kan och det kan kvinnor världen över.

♥ Hannele på Hisingen sa...

Znogge, ja, när de får tillfälle...

Filifjonkan 1 sa...

Ja det är förfärligt hur en del kvinnor behandlas i andra länder man blir galen när man läser om det Tycker inte om vissa länder bara för det usch,I Sverige finns ju med en del sådant som följer med dem men det måste stävjas hårt.

♥ Hannele sa...

Filifjonkan, män som behandlar kvinnor illa ska bestraffas, finns en del som inte är bra.

helga sa...

Sjukt att det ska behövas idag! Vi har då ändå mer jämställdhet här än i många andra länder i världen - upp till kamp kvinnor!

♥ Hannele på Hisingen sa...

Helga, underbart att få bo och leva i Sverige, men även här stora skillnader mellan könen...

Inga Magnusson sa...

Eller kanske borde det vara en jämnställdhetsdag? Där maktstrukturerna granskas? Eller en mansdag när männens roll i samhälle och politik tas fram i ljuset?

♥ Hannele sa...

Inga Magnusson, en mansdag skulle sitta fint..

Klimakteriehäxan sa...

Jag hann inte uppmärksamma 8 mars på bloggen, för jag var bortrest. I Göteborg. Funderade på att kontakta dej, men tiden räckte inte, jag bara jobbade! En annan gång kanske?

♥ Hannele på Hisingen sa...

Klimakteriehäxan, jag tycker absolut att vi ska ta en fika!