Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

22 mars 2012

Höjden av snålhet

Hade lite sur grädde, gjorde jättegoda scones.
En annan gång bakade jag en läcker hjärte-kaka av sur grädde.

10 kommentarer:

Znogge sa...

Jg gjorde en gryta i helgen (den 18:e) och grädden som i och för sig var oöppnad gick ut den 9:e. Inte det minsta sur så man kan inte stirra sig blind på datum när det gäller vissa produkter.

Hannele på Hisingen sa...

Znogge, toppen, ofta är maten bra trots datum och jag hittade gamla kakrecept, där man skall använda sur grädde :)

Anonym sa...

Alldeles för många är fixerade vid bäst-före-datum på färskvaror.

Oftast går det alldeles utmärkt att använda dom om du använder din syn och lukt

Hanneles bokparadis sa...

zoega59, precis, man ska inte slänga bra matvaror, köpa mindre.

ulla laiho sa...

Inte snålt utan smart! att ta tillvara användbar mat.

Hanneles bokparadis sa...

Ulla Laiho, väldigt gott sa alla i familjen :)

Södergatan sa...

Klart att man inte ska slänga mat,det är som du säger Hannele,man skall inte köpa mer än man äter upp.Men det är svårt att ställa om från storfamilj till att vara bara två i hushållet,tycker jag.

Hannele på Hisingen sa...

Södergatan, vi har helt slutat att storhandla, köper det lilla vi behöver i närköp, bara så mycket jag kan bära i händerna. Billigare i längden :)

Maria sa...

Jag hatar att slänga mat, så jag försöker också använda allt som går. Blir ju lite experimenterande ibland. Du lyckas ju bra med ditt!

Hanneles bokparadis sa...

Maria, kul utmaning, kreativt :)