Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

25 juli 2010

Loppisfynd

Sommar och loppis, alltid hittar man något. Jag plockade med mej Teleny av Oscar Wilde på finska. I durkslaget ska jag plantera sommarblommor. Jag berättar om fler böcker i min bok-blogg.PK Second Hand i Älvängen, man kan ju stanna om man är där.

9 kommentarer:

AnnA sa...

Godmorgon Hannele!
Du frågade om stockholmstips. Det var ju så att syftet med sthlmsresan var mest att besöka min storasyster, men hade tiden funnits hade jag gärna åkt till trädgårdsutställning på Ulriksdal, som jag såg annonser om runt i Sthlm. Det är också trevligt att åka ut till Djurgårn och gå på Rosendals Trädgårdscafé.
Zätas Trädgård ligger i Kungens Kurva, samma sida som det stora köpcentret, men bakom mot villakvarteren, vid Mc Donalds(om Mc Donalds ligger kvar där...)Zätas är ju känt, men dyrt tyckte jag när jag var där för en del år sedan...Å andra sidan, plantskolepriserna är nog lägre här i Skåne där plantskolorna duggar tätt.
Ha det gott ute på landet!
hälsn
AnnA

♥ Hannele på Hisingen sa...

AnnA, tack för tipsen, nåt blir det, men som du säger, onödigt att shoppa i huvudstaden, när man får samma saker för halva priset hemma på Hisingen :)

Mimi sa...

Loppis är härligt och Wilde står sig alltid när man vill läsa en bra bok! Hälsn Mimi

♥ Hannele sa...

Mimi, jag har inte läst Oscar Wilde och vet egentligen inte ens, om han har skrivit denna :)

Znogge sa...

Åh, vilket fint durkslag! Vackert och användbart till mycket.

Hannele sa...

Znogge, här blir det sommarblommor i den, just nu, sedan kanske det blir nåt annat, fruktfat?

Ruben sa...

Vilka fina fynd du gjort!!
Idag var vi på trädgårdsutställningen vid Ulriksdals slottspark. Den kan jag rekommendera, även om inträdet var dyrt. Riktigt trevligt och inspirerande. Annars är jag dåligt uppdaterad på evenemang just nu.
Har du tid och lust är du välkommen hit på en trädgårdstitt, med eller utan resesällskap. Det skulle vara roligt!!!
Ha det gott!
/Ruben

TrädgårdsPrinsessan sa...

Alltid kul att fynda på loppis och second hand! Kul att du kikar in på min blogg ibland :-) Och såå härligt det ser ut med västkust- bilderna i din blogg!! Tillbringade många somrar på Vrångö när jag var liten och saknar verkligen västkusten på sommaren!
Ha det gott!
/Annika

♥ Hannele på Hisingen sa...

Ruben, tack för inbjudan :)

Annika, det är underbart att bo på Hisingen.