Släng inte, äggvita innehåller bra protein. Enklast steka som smörgåspålägg, servera med kaviar eller sill.Eller blanda äggvitor i bulle- eller bröddeg, höjer proteinvärdet och brödet blir inte så smuligt. Svenskt mjöl har annars ganska lågt proteinvärde.
Jag gör munkar av min äggvita. Alltså jag vispar socker, florsocker, äggvita, vatten och gelatinpulver i 25 min. Sen får det stelna i kylskåpet på ett lager kokos blandat med kakao, jag strör oxå kokos kakao blandningen över. Mums filibaba.
Synnøve, bra idé, den frysta äggvitan kan du blanda i bröddegen nästa gång du bakar. Vi äter ägg varje morgon, kram.
Irene, gott, också bra idé, ska testa, men vi kan ju inte äta efterrätter jämnt ;) Själv gillar jag inte gelatin, har väl aldrig lyckats.. Ha en fin dag.
Jag brukar göra silverkaka... 8 äggvitor går åt. ibland fryser jag in för att ha senare. Äggulor (borde inte det skrivas med 3 g ) om man fryser gulorna i vatten så går det utmärkt.
Ok!;-)
SvaraRaderaMer påsk hemma hos er än hos oss... Men äggvita kan ju bli över ändå!;-)
Glad avslutning på helgen!
Nina H, gör man mycket äggtoddy, så :)
SvaraRaderaDet är bra med äggvita i bröd har jag märkt. För det blir inte så smuligt som när man bakar utan.
SvaraRaderaHar provat att frysa äggvitan med. Har inte vågat ta fram den och använda den fniss...
Idag blir det äggfrukost igen.
Klems Synnöve.
Hej Hannele!
SvaraRaderaJag gör munkar av min äggvita. Alltså jag vispar socker, florsocker, äggvita, vatten och gelatinpulver i 25 min. Sen får det stelna i kylskåpet på ett lager kokos blandat med kakao, jag strör oxå kokos kakao blandningen över. Mums filibaba.
Må gott, önskar Irene
Synnøve, bra idé, den frysta äggvitan kan du blanda i bröddegen nästa gång du bakar. Vi äter ägg varje morgon, kram.
SvaraRaderaIrene, gott, också bra idé, ska testa, men vi kan ju inte äta efterrätter jämnt ;) Själv gillar jag inte gelatin, har väl aldrig lyckats.. Ha en fin dag.
Smart! =)
SvaraRaderaeller gör man saffransmaränger =) gula och fina=)=) fint till påsk=)
SvaraRaderaJag brukar göra silverkaka...
SvaraRadera8 äggvitor går åt. ibland fryser jag in för att ha senare. Äggulor (borde inte det skrivas med 3 g ) om man fryser gulorna i vatten så går det utmärkt.
Jenny, eller hur.
SvaraRaderaDorpan, gult låter kul, men annars tycker jag inte att man inte kan äta maränger jämnt ;)
Marlene, äggulor blir det sällan över. Bra kaktips, men man kan ju inte äta kaka jämn ;)
Du är en klok kvinna Hannele...jag tänkte på maränger :-)
SvaraRaderaBra äggande tips!!!
SvaraRaderaTyra, jag tänkte också på maränger, men ville inte ens skriva det, för man kan ju inte jämnt äta sånt :)
SvaraRaderaHelga, kan behövas dessa tider :)
Jag säger bara det "MARÄNG" götteligöttgött;))
SvaraRaderaKRAM
Bibban, maräng är inte så gott till frukost :)
SvaraRadera???? kan man inte ;)
SvaraRaderaMarlene, jo, ingen ser väl vad vi äter :)
SvaraRadera