Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

5 april 2010

Äggvita över?

Släng inte, äggvita innehåller bra protein. Enklast steka som smörgåspålägg, servera med kaviar eller sill.Eller blanda äggvitor i bulle- eller bröddeg, höjer proteinvärdet och brödet blir inte så smuligt. Svenskt mjöl har annars ganska lågt proteinvärde.

16 kommentarer:

NinaH sa...

Ok!;-)
Mer påsk hemma hos er än hos oss... Men äggvita kan ju bli över ändå!;-)
Glad avslutning på helgen!

Hannele på Hisingen sa...

Nina H, gör man mycket äggtoddy, så :)

Synnøve. sa...

Det är bra med äggvita i bröd har jag märkt. För det blir inte så smuligt som när man bakar utan.

Har provat att frysa äggvitan med. Har inte vågat ta fram den och använda den fniss...

Idag blir det äggfrukost igen.
Klems Synnöve.

Resa med Herbert sa...

Hej Hannele!

Jag gör munkar av min äggvita. Alltså jag vispar socker, florsocker, äggvita, vatten och gelatinpulver i 25 min. Sen får det stelna i kylskåpet på ett lager kokos blandat med kakao, jag strör oxå kokos kakao blandningen över. Mums filibaba.

Må gott, önskar Irene

Hannele på Hisingen sa...

Synnøve, bra idé, den frysta äggvitan kan du blanda i bröddegen nästa gång du bakar. Vi äter ägg varje morgon, kram.

Irene, gott, också bra idé, ska testa, men vi kan ju inte äta efterrätter jämnt ;) Själv gillar jag inte gelatin, har väl aldrig lyckats.. Ha en fin dag.

Jenny sa...

Smart! =)

Dorpan sa...

eller gör man saffransmaränger =) gula och fina=)=) fint till påsk=)

Anonym sa...

Jag brukar göra silverkaka...
8 äggvitor går åt. ibland fryser jag in för att ha senare. Äggulor (borde inte det skrivas med 3 g ) om man fryser gulorna i vatten så går det utmärkt.

Hanneles bokparadis sa...

Jenny, eller hur.

Dorpan, gult låter kul, men annars tycker jag inte att man inte kan äta maränger jämnt ;)

Marlene, äggulor blir det sällan över. Bra kaktips, men man kan ju inte äta kaka jämn ;)

TYRA Hallsénius Lindhe sa...

Du är en klok kvinna Hannele...jag tänkte på maränger :-)

Helga sa...

Bra äggande tips!!!

Hanneles bokparadis sa...

Tyra, jag tänkte också på maränger, men ville inte ens skriva det, för man kan ju inte jämnt äta sånt :)

Helga, kan behövas dessa tider :)

Bibban sa...

Jag säger bara det "MARÄNG" götteligöttgött;))
KRAM

Hanneles bokparadis sa...

Bibban, maräng är inte så gott till frukost :)

Anonym sa...

???? kan man inte ;)

Hannele på Hisingen sa...

Marlene, jo, ingen ser väl vad vi äter :)