16 februari 2010

Fettisdagen

Här blir det köpesemla, för bakar vi själva, blir det för många.
Ta med pulka i bilen eller spårvagnen på väg till jobbet.

23 kommentarer:

  1. Köpefastlagsbulle hos mig med. Dock av annan anledning...

    SvaraRadera
  2. Jag tror jag ska festa på en semla i dag. Tyvärr ligger de i 2-pack på ICA. Dubbelfest?
    Kram

    SvaraRadera
  3. Znogge, det går snabbast så :)

    ♥ Eva Linnea ♥ gå till ett litet konditori..

    Helga, jag gillar verkligen semlor :)

    SvaraRadera
  4. Hos oss ska det bakas...glutenfria och vanliga...mumsmums....

    SvaraRadera
  5. Ann Charlotte, det doftar så härligt :)

    SvaraRadera
  6. Mums... bland det GODASTE jag vet!

    SvaraRadera
  7. Hannele16.2.10

    Gerda-Thyra, eller hur :)

    SvaraRadera
  8. Ja det är så mumsigt med semlan så mmm,,,har en i skåpet med till eftermiddagens kaffe.

    SvaraRadera
  9. Inget fel på köpesemlor!

    Jag bakar själv, men jag har aldrig upplevt att det blir föööör många... Det ska ju räcka ända till påsk! ;)

    SvaraRadera
  10. Klart att det blir ett semmel-stopp på konditoriet efter jobbet:))))

    SvaraRadera
  11. Filifjonkan, jag har precis köpt en jättegod semla.

    Jord, nu när barnen inte är hemma så mycket och äter inte sötsaker, så har jag slutat att baka.

    Billan, jag skulle kunna äta semla varje dag :)

    SvaraRadera
  12. Nu kom jag på vad jag glömde köpa. Mandelmassa....

    Det är så gott med semla. Får göra egen mandelmassa.
    Kramen.

    SvaraRadera
  13. Synnøve, har du mandel kvar från julens glöggkvällar, kan du lätt göra mandelmassa själv..

    SvaraRadera
  14. Mums så gott och mysigt det ser ut! :) Jag brukar halvera receptet så blir det inte så många men det är inget fel på köpesemlor!

    Kram Karin

    SvaraRadera
  15. Haha, ja risken är stor att man trycker i sig fler vid bak:D
    Fast jag lyckades äta en HEL dagobert idag...utan problem!
    Kram

    SvaraRadera
  16. Karin A, ja, halverade recept funkar nu
    när vi mest är på tu man hand, kram.

    Merja, jag är inte den som tackar nej :)
    Kram.

    SvaraRadera
  17. Jag älskar semlor, har ätit två idag och känner nu att det var en för mycket. Längesen jag bakade semlor själv, blir man lat när barnen flyttar hemifrån?

    SvaraRadera
  18. Det blir semor här ockås om en stund.
    Vad läckert med en semla i snön..
    ha det gott
    Annika

    SvaraRadera
  19. Inger, lat kanske och så inser man att tjugo bullar är nitton för många :)

    Annika, man ska utnyttja trädgården hela året.

    SvaraRadera
  20. Blev köpesemlor här också.... men ack så goda, med varm mjölk till!
    Ha´t himla gôrgôtt
    Nina

    SvaraRadera
  21. Tänk att du redan har börjat fika ute i trädgården! För du satt väl där? Gillar alla dina uppdukningar på snöigt bord!

    SvaraRadera
  22. Nina, varm mjölk till är gott, jag kryddar mjölken med lite farinsocker och kardemumma.

    Karin, på söndag fikade jag på kökstrappan med vinterkappa på, riktigt sköna soliga vinterdagar.

    SvaraRadera

tack för din kommentar ♥