12 februari 2010

Chokladpudding anno 1966

Gluten och laktosfri, enkelt.Enkel chokladpudding, jag har aldrig köpt pulver. Lätt att göra både laktos- och glutenfri. Ur min gamla skolbok, jag fick aldrig bra betyg i hemkunskap, för jag ville alltid ändra lite på recepten och fixa egen kryddning.

22 kommentarer:

  1. Precis som det ska tillagas!

    SvaraRadera
  2. Så där ska det se ut....
    Det där med färdig pulvergrejs är inte lika gott ju.
    Märkligt betyssystem, man fick på tafsen för att man tog egna beslut och fixade god mat. Tror inte det är ändrat idag....

    Kramen og go fredag.
    Synnöve.

    SvaraRadera
  3. Idag hade du fått höga betyg för att du var kreativ ;)

    SvaraRadera
  4. Lärarana på den tiden förstod inte bättre. Idag hade du fått MVG :)

    SvaraRadera
  5. Znogge, en liten efterrätt skadar aldrig.

    Synnøve, jag har aldrig köpt pulver, det är ju lika snabbt och enkelt att fixa själv, kram.

    Ann Charlotte, tur att tiderna förändras.

    Helga, det var riktigt tråkigt på den gamla goda tiden.

    SvaraRadera
  6. Ser gott ut, pulverpudding bläh!

    SvaraRadera
  7. Inger, trevligt med en liten efterrätt på helgerna.

    SvaraRadera
  8. Jag ÄLSKADE chokladpudding när jag var liten!
    Fick alltid det som efterrätt när vi var på middag hos "tant Edit"... himmelskt gott med vispgrädde och maränger!
    Mums filibabba!

    Jag har nog heller aldrig lyckats följa ett recept till punkt och pricka... ej heller en stickbeskrivning!
    Måste alltid dra ifrån och lägga till... undrar just om man kanske är lite obstinat... fniss...!?

    SvaraRadera
  9. Hej Hannele Ja så gör jag med men jag har inte havremjölk jag tål vanlig det blir god smak på hemgjort tycker jag. Det köpta pulvret smakar plastigt på något vis. Sen på söndag kan du kika in på min blogg så..om du har tid alltså kramis och ha det bra denna snöiga fredag.Det tar aldrig slut vi har snövarning 10-15 nya centimeter igen

    SvaraRadera
  10. Men helt perfekt ju! Tack för att du delar med dig, tonåringarna här hemma kommer att bli överlyckliga!

    SvaraRadera
  11. Jag gjorde just sådan här chokladpudding förra veckan. Superenkelt och jättegott blev det. Brukar du göra med havremjölk? Blir det bra, tycker du?

    SvaraRadera
  12. Gerda-Thyra, det är ju roligare att vara lite obstinat :)

    Filifjonkan, jag försökte skriva fler alternativ, för annars får jag höra gnäll, att "jag tål inte mjölk". De flesta recept går lätt att anpassa för olika allergier.

    Åsa! maken blev också överlycklig, jag la i lite kaffepulver, man skulle kunna krydda med whisky..

    Nässelblom, vi gör på vanlig fet RÖD mjölk, men man får ofta höra att "jag tål inte mjölk", då ville jag tipsa fler alternativ.

    SvaraRadera
  13. Väldigt vad du har gjort den mörk!
    Annars kom jag för att önska dig en fin Alla hjärtans dag!

    SvaraRadera
  14. Åh, så gott det ser jag ut! Jag knycker receptet - hoppas det är ok. ;)

    SvaraRadera
  15. Skäms nästan o säga det.... jag har aldrig ens vetat att man kan göra chokladpudding så enkelt.... Har sparat receptet o ska testa så snart jag fått hem röd mjölk...
    Tack för att du delar med dig av din goda visdom....
    Ha´t himla gôrgôtt
    Nina

    SvaraRadera
  16. Bengt-Alfred, tack, det ska inte vara nån mesig mjölkchoklad ;)

    Gunilla, jag blir bara glad då.

    Nina, det är så pulvertillverkarna lurar oss att tro. Det mesta är enkelt att göra själv, skönt att veta att det innehåller bara fina ingredienser.

    SvaraRadera
  17. Det är faktiskt gott att blanda i grovt hackat äpple i chokladpuddingen också! Det ska vara en syrlig sort, och inte alltför små bitar!

    SvaraRadera
  18. Klimakteriehäxan, syrliga äpplen är jag lite rädd för.. Kom på att nötter borde också passa bra.

    SvaraRadera
  19. Min mor gjorde ofta en varm chokladpudding/kräm som vi åt till frukost, den var omtyckt men försökte ge den till mina barn med mindre lyckad begeistring

    SvaraRadera
  20. Marlene, ingen dålig frukost :)

    SvaraRadera
  21. om jag inte minns fel så var det liksom inte så efterrättslik och hom brukade lägga i ett ägg eller två för nyttighetens skull.

    SvaraRadera
  22. Kristina20.2.10

    Hej Hannele, tack så mycket för det här tipset! Har aldrig gjort chokladpudding själv tidigare, men nu har jag gjort det enligt ditt recept två gånger på bara en vecka. Det blir såå gott.

    Tack för en trevlig blogg också, jag blir alltid på gott humör när jag tittar in här.

    SvaraRadera

tack för din kommentar ♥