Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

30 november 2009

Är jag osynlig?

Det händer mej ibland att folk nästan går över mej, småknuffar, går före i kön och jag har lust att fråga, om jag är osynlig. Tänkte att det kan bero på att jag är en liten grå tant, men när en lång blond ung kvinna berättade, att det händer henne också. Då blev jag förvånad. Händer det dej också?

28 kommentarer:

synne sa...

Godmorgon på dig.
Ja det händer ibland. Jag tror att några människor helt enkelt har skygglappar på sig och faktiskt inte ser folk som är runt sig.
De är för stressade och bara ska fram.
Så vi är inte osynliga, vi är nog bara mest ivägen för dessa personer tror jag....
Kram Synne.

mormor Hannele sa...

Synne, det känns så tokigt när det händer,
snopet, ha en bra dag, kram.

johanna sa...

Ja folk ser inte vart dom går. Går man rakt fram ska alltid nån gå fortare, gå om och snedda precis framför en så man sparkar dom på fötterna. Tröttsamt. Jag brukar sparka till ordentligt o säja: här går jag hej hej.

Monica Hansen sa...

Jag är ju både lång och stor så inte så ofta men ibland så, och jag blir lika häpen varje gång, och förbannad.. det är armbågarnas värld som kommit?

Hannele sa...

Johanna, men ibland står man ju helt still, i typ kö, och folk kommer och nästan KLIVER över en, som man inte fanns...

Monica, jag blir bara förvånad :)

Tant Brun sa...

Ja men du! det händer en liten brun tant åxå. Häromdagen blev jag nästan nerknuffad av en (LITEN) tant med pudel, hunden gnydde men tanten skulle fram. Herregud vad folk har bråttom ;))
Kram Bibban

Hannele sa...

Bibban, oftast händer det mej, när jag står stilla och väntar, nästa gång ska jag fråga, om de är blinda.. Kram.

Ruben sa...

De som inte ser dig, dom måste vara blinda!!!! Det var väl ingen hisingsbo som var så dum??? /Ruben

Filifjonkan 1 sa...

Hannele, Ja då det händer mig med men jag tror det är sådana där otrevliga typer som bara tänker på sig själva typ"undan jag skall fram" som aldrig visar någon hänsyn till andra. Kanske vi skulle ha en kappa gjord av taggtråd...då du skulle ingen knuffa emot oss,,,skratt..Ha det så bra

Hannele sa...

Ruben, detta händer bara när jag lämnar Hisingen ;)

Filifjonkan, visst känns det obehagligt. Att knuffas, gå på varandra, det må gå an, men detta är något annat, att man behandlas som man inte syns alls.. Ha en bra dag.

malou sa...

Jag har också varit utsatt för det - ofta är det elever som inte ser mig. Dom kan jag ta i örat (både bildligt och bokstavligt) och det gör jag ofta också. Men det är inte bara ungdomar. Det där med respekt för, och hänsyn till andra, det känns inte som det är så viktigt längre.

Hannele sa...

Malou, förr tvingade man fram respekt, idag hoppas jag den finns där ändå. Nästan tur då att man inte är din elev ;) Ha en bra dag.

Åsa! sa...

På vintern händer det nästan aldrig, men på sommaren... Suck säger jag bara, jag blir lika förvånad (och irriterad) varje gång över dessa självupptagna, genomstressande människor. Och då ska det heta att de är på semester...

Helga - precious sa...

Jag tror det är egots tid nu. Jag går här och här vill jag fram.

Jag tar tre tidningar ombord på flygplanet trots att det inte räcker till alla då. Jag vill ha alla mina väskor med mig in på flygplanet och alla ska ligga i hatthyllan trots att inte de som kommer senare får plats med sitt etc etc...

Anonym sa...

Skogsnuvan: Jamen det är ju det jag har sagt. Kvinna som fyllt 50 är osynlig. Det har man minsann märkt. Kanske vi ska öppna en deckarbyrå. Då kan det vara en klar fördel att vara osynlig. Eller kanske ficktjuv. Man ska ju se det bästa i allt Det är ju så jäkla modernt med positivt tänkande hi hi

tant Hannele sa...

Åsa! vissa människor har helt missuppfaffat semestern.

Helga, det är för sällan man ser andra hjälpa varandra, som du säger, man kommer ju inte fram fortare.

Skogsnuvan, där sa du något, vi kan utföra vilket jobb som helst helt osynliga, menar dock något ärligt. Vi väntar inte ens på berömd :)

Tyra in Vaxholm sa...

Jäpp, till som tätt faktiskt. Jag är ju lite också och det gör inte saken bättre. Men jag har börjat att säga ifrån.

Znogge sa...

Det finns många jagmänniskor i min omgivning. Vanligt bland dagens barn också!

Moa sa...

Jodå.. kan vi konstatera att det händer oss alla ibland, och visst blir man förundrad över folks beteende.. Men jag brukar intala mig att de är stressade eller bara rent av dumma.. =).. och att jag inte ska ödsla MIN energi på sådana människor.. kram och ha det gott..Moa

♥ Eva Linnea ♥ sa...

O ja, det händer! Och de som tränger sig före blir mäkta förvånade när man höjer upp sin röst och kräver sin rätt! Ganska kul kan det bli ibland. De kanske undrar: - varifrån kom hon? eftersom de inte sett en.
Kram Eva Linnea

NinaH sa...

Tyvärr... här en till som känner igen sig...

Hannele sa...

Tyra, jag har också börjat säga ifrån, min ibland blir jag så häpen, att jag inte lyckas saga något.

Znogge, sällan har jag sett barn gå förbi i köer och annat, tvärtom har jag sett ofta, när vuxna ignorerar de små.

Moa, sant, energi ska man inte slösa på dem :)
Ha en trevlig kväll, kram.

♥ Eva Linnea ♥ precis, man kan överraska rejält, när man är så totalt osynlig :) Trevlig kväll, kram.

Nina H, men nu ska vi ryta ifrån :)

Gunilla sa...

Ja det händer nog de flesta av oss och det säger nog mest om den som beter sig så ohyfsat.

Hannele sa...

Gunilla, jag tror inte min lååånge make råkar ut för det ;)

Ingrid E sa...

Inget foto idag eller är det också osynligt?:-)
Märkte skillnad när jag var i Sudan. Ingen man vejer för kvinna där, kvinnorna ska bereda plats så jag gick ofta i männen där dvs man är van vid att mannen vejer för kvinna här.

Hannele sa...

Ingrid E, haha, du väjer inte för någon,
hoppas dom var snygga :)

Maria sa...

Kanske är du en tomte? Om du minns julkalendern för två år sedan. Då syntes tomtarna bara för dem som tror på dem. Annars var de osynliga.

Hanneles julparadis sa...

Maria, så är det nog :)