Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

16 juli 2009

Beth Chatto's Garden

Gravel Garden, Chatto är kanske mest känd för sin grusträdgård.
Vissa områden i England är väldigt torra, här finns idéer.Woodland, jag har hennes bok om lundväxter på svenska.Water Garden är väldigt vackert stort område med dammar.Det finns massa vackra intressanta skuggväxter till salu.Reservoir, jag med Maria som ordnar många fina resor till trädgårdar.Beth Chatto är 86 år, bor mitt i trädgården och är fortfarande aktiv.

23 kommentarer:

Landliv sa...

Så herlig! Har aldri hørt om dette jeg

Yaelian sa...

Oj så vackert!

AnnCharlotte sa...

Gillar din handväska...

Ruben sa...

Besökte Betts trädgård för några år sedan men blev inte särskilt imponerad. Kanske hade sett så många andra trädgårdar innan så jag började bli blasé. För visst är det en unik trädgård, där man kan få många tips om vad man ska odla i olika jordar. /Ruben

Hannele sa...

Landliv, Beth Chatto är världsberömd för sin grusträdgård och har skrivit många böcker, lund-boken har kommit ut på svenska.

Yaelian, mycket vacker trädgård med mycket inspiration och tips om växter för olika förhållanden.

Ann Charlotte, den passar lite överallt..

Ruben, tråkigt att bli blasé.. Det fanns mycket idéer att hämta hos Chatto, speciellt hur vackert man kan göra även med ganska vanliga växter.

Merja sa...

Spännande resa du varit på!

Lotta 8`) sa...

Åh - lycko dig....... som får se så mycket vackert! Kramen :)

Hannele sa...

Merja, verkligen, många fina trädgårdar.

Lotta 8`) ibland är jag riktigt nöjd :)
Kram.

karin-odlar-sin-trädgård sa...

Häftiga trädgårdar! Tänk att man kan göra trädgård t o m av grus... Din klematis som blommar på buren är så vacker, vad kul att den klarade sig i år!

Hannele sa...

Karin, egentligen är grus bra, rosorna klarar sej bättre i norr och i tuffare klimat. Intressant kunskap Beth Chatto skriver i sina böcker.

Hemma på Landet sa...

Så fint allting är.:-) Även lilla goa Hannele.;-) Kramis

Filifjonkan 1 sa...

Åhh så härligt ni har haft det och din kära väska den hänger med där också. Det är så fint när gruset ligger så där eller stenarna det är väl sjögrus antar jag Så många härliga växter med Roligt att du har böckerna ,

Hannele sa...

Stina, eller hur, kram.

Filifjonkan, en av hennes böcker har jag, så många olika växter, men mycket är ganska vanliga
tåliga växter, roligt med inspiration och idéer.

Znogge sa...

Vår trädgård är väldigt torr men tydligen finns det hopp och alternativ!

Hannele sa...

Znogge, det finns massa fina tåliga växter,
själv vattnar jag inte på vårt berg.

Klimakteriehäxan sa...

Så roligt att se att din fina handväska fick följa med ut och resa! passar extra bra i de brittiska trädgårdarna - det var i London jag såg sån väska första ggn, sen såldes de på trädgårdsmässan i Älvsjö också.
(Fattar fortfarande inte att jag inte köpte en.)
Dessutom förhöjer den naturligtvis bilden överst på bloggen!!!

Hannele sa...

Klimakteriehäxan, en kvinna reser väl inte utan sin handväska. Oftast ångrar man bara sådana saker, som man INTE gjorde..

Nina sa...

Jag saknar en trädgård... det är bara att erkänna.

Hannele sa...

Nina, du kan väl alltid hyra en kolonilott.. Odla kryddor, tomater och blommor på balkongen, som min mor gör.

Piondröm sa...

Lyckliga du....det är en trädgård jag gärna skulle vilja besöka. Älskar hennes böcker.
Ha en härlig helg Kram Carina

Hannele sa...

Carina, spännande upplevelse, visst skriver Chatto fina inspirerande böcker, hon har fått medaljer för sina fina kunskaper. Kram.

Tant Grön sa...

Vad kul att du också gillar Beth Chatto´s trädgård! Jag har en dotter så oerhört lämpligt placerad i England att man i stort sett kan cykla till hennes trädgård därifrån. Perfekt. Jag har aldrig varit där mitt i högsäsongen, men i mars är lunden och dammarna en fantastisk sevärdhet med julrosor och jättelika kameliabuskar som blommar.
En riktigt bra plantskola har hon dessutom. Synd bara att Ryanair är så snåla med bagagereglerna-det är knepigt att få med sig växter hem. Men titta kan man alltid.
Din handväska är helt suverän!

Hannele sa...

Tant Grön, lyckliga du, det är ju så kul med engelska trädgårdar. Jag kan tänka mej att det är väldigt fint på våren, jag har aldrig besökt en engelsk trädgård på våren. Växter är ganska enkelt att frakta, om man slänger bort jorden, viktigt att rötterna mår bra.