Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

24 april 2009

I väntan på Godot

Tänk att se två gubbar sitta ett par timmar på scenen och vänta på någon, som inte kommer. Vi har läst Becketts text, diskuterat, läst recensioner, som varit lysande. Sist pratade vi om den absurda teater som växte fram efter andra världskriget. Då förstod jag pyttelite mer. Kul att se Iwar Wiklander och legenden Sven Wollter live, 74, kan fortfarande.En varm vårkväll, många drack vin ute på pausen.

16 kommentarer:

NinaH sa...

Ja!!! Jag vill så gärna se den föreställningen! Hörde om den på radion! Erns-Hugos & Strandbergs version är ju en klassiker. Men Holmberg har gett härlig ny infallsvinkel på nuvarande Gbg-föreställning- så jag vill verkligen se den! Hoppas det blir tillfälle! Grattis du som fått!;-)

Spessartin sa...

Nä, bibliotek klarar jag mig utan. Speciellt sen jag började jobba, dels för att tiden inte räcker till, dels för att läsandet blir så oerhört sporadiskt, böcker med lånetid stressar och jag jobbar aktivt för att minska stress i mitt liv på väg mot balans och välmående så gott det går. Dessutom, när en pocketbok kostar 43 kr att köpa på nätet... nä, då är det inte värt att göra sig besvär med biblioteket. Jag tänker mycket på vad en gammal lärare på GVC sade till mig, geofysikern Gustaf Lind, en person som sätter spår hos alla han träffar, att om det finns en enda sak han gjort i livet som han aldrig ångrat så är det alla inköp av böcker. Han menade att inköp av böcker aldrig är slöseri med pengar, och jag bara inser hur rätt han har.

Fritt ur hjärtat sa...

Åh ja! Den föreställningen ska jag ner och se! I november kommer herr Wollter till Uddevalla med sin egen föreställning, ´å Wollter kan man ju inte få för mycket av;-)

Hanneles paradis sa...

Nina H, du får passa på att komma till vårigt vackra Göteborg ;)

Spessartin, jag känner igen det där, skönt att äga egna böcker, som inte ger böter. Här kan jag få nästan en ny pocket för 5-10 kr på loppis. Jag tycker det är dock smart att läsa trädgårdstidningar gratis på biblioteket, och andra tidningar också.

Simone, första gången jag ser Sven Wollter live, för han lämnade ju Göteborg på 70-talet, missa inte honom.

Znogge sa...

Inget är som väntans tider...

Hanneles paradis sa...

Znogge, denna vänta håller än, efter 60 år ;)

Helga - precious sa...

Fantastiskt yrke egentligen - skådespelarens...

Hanneles paradis sa...

Helga, eller hur, inget jag drömt om själv, men jag är väldigt road av att gå på teater. Olika sorters.

Klimakteriehäxan sa...

Skulle så gärna se den. Går ju här i huvudstan oxå, kommer inte iväg på den heller ... varför ska det vara så svårt att vara ute i tid och boka teaterbiljetter? Och så hade jag för en gångs skull kommit ihåg, fick biljetter till Svansjön på Operan i nästa vecka - men vad händer? JAG GLÖMMER HÄMTA UT DEM!!!
Vilket mörker! kulturmörker!

Hanneles paradis sa...

Klimakteriehäxan, du är ju nästan värre än jag..
Ännu snyggare skådesspelare i huvudstaden ;)

Ingrid E sa...

Alltid kul med teater och speciellt när man får se så skickliga skådespelare. Ska erkänna att jag har svårt för Wollter sedan han förstörde Stadsteatern med att skriva om pjäser så att de passade hans politiska åsikter.
Ska själv på teater ikväll o se andra gubbar bl a Börje Ahlstedt.

Hanneles paradis sa...

Ingrid E, tja, Sven Wollter valde väl författare, som motsvarade hans åsikter, finns många att välja på, även Samuel Beckett. Världen såg ut som det gjorde efter andra världskriget. Intressant, att dessa pjäser fungerar fortfarande med modern publik.
Kul med teater, vi ska på Opera i kväll.

Ingrid E sa...

Då skrev han om klassiska pjäser så att de fick ett slut som passade herr Wollter. Folk blev förbannade o slutade att gå på Stadsteatern.
Numera verkar Stadsteatern spela mycket intressant och Wollter är en mycket bra skådespelare.

Hannele sa...

Ingrid E, Sven Wollter höll sej ju i Angred också och gjorde stor succé med Bertolt Brechts Galileis liv. Inte fel att försöka nå annan sorts teaterpublik, som inte går på teater så mycket.

annette sa...

Den föreställningen skulle jag bra gärna vilja se, kan ju inte vara annat än bra med dessa två duktiga skådespelare.

Ha en skön kväll!

annette

Hanneles paradis sa...

Annette, en njutningsfull kväll hade vi.