Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

27 februari 2009

Kalldusch

Varmvattenberedaren började läcka, bara efter 19 år. Ingen match, tyckte vi, men vattnet var iskallt. Kusinen visade, hur vi kan ha vattnet på en kort stund när vi duschar. Plötsligt dör torktumlaren och diskmaskinen strejkar. Två stora bilar och starka neonklädda karlar. Svårast var nog få plats för en vagn genom garaget. När allt klart, bytte vi säkring i torktumlaren och diskmaskinen startade också. Allting funkar igen som genom ett trollslag.

22 kommentarer:

Spessartin sa...

Vitvaruhaveri och sånt är inte roligt. Vår hydrofortank gick sönder när vi bott i huset sådär en månad... inte bra alls. Det går ju inte att få nåt vatten alls utan hydrofor ju! Riktigt illa. I höstas var det tvättmaskinen, men då var det ju mössen som gnagt av två gummislangar... Sen vi skaffade kissemissen så är det musfritt - vilken jägare vi har!

Rita sa...

Sanovat että kodinkoneiden elinikä on noin 10 vuotta, ja usein olen kuullut että ne hajoavat kodeissa lähestulkoon samaan aikaan. Otan osaa!

Hanneles paradis sa...

Spessartin, oj, så mycket maskiner att hålla reda på, vi har ändå varit väldigt skonade. Tänk, vad mössen kan göra mycket skada.

Rita, tvättmaskinen och torktumlaren fungerar fortfarande
efter 19 år, så det är inte så illa.

Yaelian sa...

19 år för tvättmaskinen och torktumlaren är ganska lång tid.Här håller de sig inte så länge, jag tror det beror på att vattnet är hårdare här än hos er.
Men det är ju bra att allt igen funkar hos er:-)

Hanneles paradis sa...

Yaelian, vattnet är väldigt mjukt här i Göteborg, själv är jag lite förvånad, för vi är en stor familj och tvättar varje dag och har inte ens haft reparation, fortfarande fungerar tvättmaskinen.

Anonym sa...

Helt plötsligt händer allt på en gång...

Hanneles paradis sa...

Helga, ändå klarade sej tumlaren och diskmaskinen :)

Annika Christensen sa...

Fy sjutton när sådan krånglar!
Aldrig har man pengar över heller till sådant. Det löste sig ju bra den här gången.
Trollslag skall jag testa nästa gång.
Ha det gott
Annika

Hanneles paradis sa...

Annika, märklig tur. Vi har i och för sej bott här 19 år och är förvånade över, att så lite har hänt. Maken vill byta frys, innan det händer nåt.. Ha en trevlig helg.

Häaxstickande mamman i Jämtland sa...

Inte skojigt...

I mitt gamla hus så hade vi nått sorts kärl uppe på vinden (kommer inte ihåg riktigt om det hette expasionkärl) men en kväll när mitt ex och jag satt på nedervåningen så small det till och taket gick sönder inne i sovrummet och taket i sovrummet och det sprutade vatten så in i nordens...

Det blev en explition och därför denna kraft tur att inget barn eller vi låg och sov...

Hoppas att det orndar sig för er/Kram

Znogge sa...

Skönt att ni fick rätsida på problemen!

Charlotte sa...

Oj, det lät trassligt. Men vilken tur att det finns händiga karlar (eller kvinnor) att ringa efter ibland som fixar allt tillrätta.
Titta gärna in till mig och tävla om ljudböcker och biobiljetter. Trevlig helg!

Gerda-Thyra sa...

Usch ja... vår diskmaskin har pajjat, och jag tror att tvättmaskinen inte har så lång tid kvar heller... dyrt och tråkigt att lägga pengarna på sådana grejer, när man kan ha SÅ mycket roligare med slantarna!
Men ni hade ju tur i oturen, kan man väl säga!

Hanneles paradis sa...

Häxmamman, det lät ju riktigt förfärligt, här var det helt odramatiskt med lite droppande vatten, som vi stängde av. Ha en bra helg, kram.

Znogge, nu är allt i sin ordning, vilken lyx att det finns
varmvatten i duschen :)

Charlotte, som du säger, det kan ju vara kvinnor också, en gång kom det en tjej i flätor, som klättrade i telestolpar. Trevlig helg.

Gerda-Thyra, diskmaskin får man laga ibland, för vattennivåmätaren kan strejka. Vi har varit väldigt skonade och grejerna hållit länge.

Ingrid E sa...

Inte kul när vitvarorna går sönder. Håller med maken att ni bör kanske byta frys. Förmodligen kommer ni att spara energi på det så att det behöver inte kosta skjortan.

Hanneles paradis sa...

Ingrid E, ibland måste man byta, vi har varit skonade. Vi har energisnål frys, kanske är de nya ett strå vassare, men den fungerar bra. Vi får se, om vi hittar en rosa :)

Britt sa...

Vad bra att ni fick ordnig på grejorna. Ha det bra//Britt

Hanneles paradis sa...

Britt, nu funkar värmen också :)
Det blev lite nerkylt, när gubbarna jobbade.

Inga M sa...

I våra stugor började varmvattenberedarna läcka efter 3 år. Då var det som sand inne i dem. Det berodde på vattnet sa rörmokaren och satte på ett aggregat som vi fyller med något salt ibland. Men det blir inte saltvatten för det så jag fattar inget! Men nu är det bra i alla fall.

Hanneles paradis sa...

Inga M, låter konstigt, vi har väldigt mjukt vatten i Göteborg, och har inte haft några problem, åldern tog sin rätt.

kapten sa...

Automagi!

Hannele sa...

Kapten, det måste det ha varit :)
Även värmen strejkade ett dygn..